Mountain Bike | Trail Run | Kids activities | Concert

8-9 IUNIE 2019

Despre Cheile Nerei mountain bike race

 

Cheile Nerei Mountainbike & Trail Run Race se afla la cea de-a 5a ediție. Ideea Cheile Nerei MTB Race & Trail Run a luat nastere din dorinta noastra de a ajuta normalitatea desfasurarii actului medical la spitalul Louis Turcanu, Timisoara, un spital regional ce serveste 4 judete: Arad, Caras-Severin, Timis si Hunedoara).
Organizarea acestui eveniment se bazeaza exclusiv pe voluntariat iar scopul 100% caritabil: toate sumele de bani adunate in urma evenimentului ajung sa sustina sectia de Terapie Intensiva din cadrul Spitalului de copii Louis Turcanu.
Pana acum am achiztionat si donat diverse echipamente medicale (paturi ATI, volumate, injectomate, monitoare) in valoare de peste 100.000 RON. In acest an , scopul este sa reusim renovarea a 4 saloane.
Vezi Istoric.

Obiective recente

Despre aria protejata Cheile Nerei – Beusnita

Cheile Nerei – Beusnita alcatuiesc o arie protejata de interes national, inclusa in Parcul National Cheile Nerei – Beusnita, ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip mixt), situata in judetul Caras-Severin, pe teritoriul administrativ al comunelor Sasca Montana si Sopotu Nou.

Parcul National Cheile Nerei – Beusnita se bucura de o extraordinara bogatie floristica, un peisaj de o diversitate si unicitate aparte, precum si de starea de salbaticie pastrata datorita accesului dificil in zona.

Printre atractiile turistice principale se numara Lacul Ochiul Beiului, Cascada Beusnitei, Cascada Susara si Lacul Dracului (fenomen carstic unic in tara noastra). De asemenea in Sasca Romana se afla prima casa 100% ecologica construita in Romania.